relatiegeschenken btw
Btw aftrekken.
Gebruikt u goederen of diensten uit uw bedrijf ook privé? Dan kunt u daarover geen btw aftrekken. Hebt u toch btw afgetrokken, dan moet u de btw terugbetalen. Lees verder over. Personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken. Geeft u uw klanten een relatiegeschenk?
bedrukte relatiegeschenken
Is de btw voor relatiegeschenken aftrekbaar? De btw-regels rond relatiegeschenken MKB Servicedesk.
In sommige gevallen kun je geen btw aftrekken. Dit kan het geval zijn bij de btw over relatiegeschenken. Daarvoor geldt de volgende regel: Als de ontvanger het geschenk zelf zou hebben gekocht, zou hij dan recht hebben op aftrek? Als het antwoord op die vraag nee is, dan mag je de btw niet aftrekken.
relatiegeschenken aftrekbaar
aftrekbare kosten.
met personeel, zie relatiegeschenken. 50% aftrekbaar ook niet-aftrekbare btw. btw niet aftrekbaar algemene regel. autocarreizen teneinde mogelijke klanten op te halen en te verplaatsen rechtstreeks naar de verkoopinrichting van het bedrijf en terug. btw 100% aftrekbaar besliss. 20.646, 20 mei 1975, B.T.W.-Revue, nr.
builder
Wanneer zijn geschenken en gratis goederen btw en fiscaal aftrekbaar?
Ook de geschenken die u occasioneel geeft aan uw medewerkers of hun kinderen, kunnen in aanmerking komen voor btw-aftrek. De voorwaarden hiervoor stemmen min of meer overeen met die van de relatiegeschenken: de aankoopprijs van elk geschenk moet lager zijn dan 50 euro exclusief btw, slechts één geschenk per jaar per ontvanger komt in aanmerking voor aftrek, en tabak en geestrijke dranken vallen buiten deze regeling.

Contacteer ons