relatiegeschenken aftrekbaar
Relatiegeschenken fiscaal aftrekken: 50% of helemaal?
Relatiegeschenken die u in Belgiƫ aan buitenlandse klanten geeft, blijven slechts voor 50% aftrekbaar. Eventueel kunt u twee vliegen in een klap slaan: marketing voeren en uw klanten bedanken. Publiciteitsmaterialen zijn namelijk 100% fiscaal aftrekbaar. Officieel moet het om cadeaus gaan die opvallend en blijvend de benaming van de schenkende onderneming dragen.
relatiegeschenken met logo
Fiscaal aftrekbare relatiegeschenken EuroGifts Relatiegeschenken.
In Belgiƫ is het zo.: Relatiegeschenken zijn in principe slechts voor 50% fiscaal aftrekbaar. Het gaat dan over de traditionele relatiegeschenken zoals een fles wijn of een uurwerk. Als het daarentegen meer om reclame-artikelen gaat die opvallend en blijvend de benaming van de schenkende onderneming dragen, dan zijn ze 100% aftrekbaar.
prodir
aftrekbare kosten.
btw 100% aftrekbaar. kosten van serviceclubs als Lions, Rotary, enz. niet aftrekbaar doch bijdragen of lidgelden van beroepsorganisaties zijn wel volledig aftrekbaar. autocarreizen en bijhorende attracties uitgez. met personeel, zie relatiegeschenken. 50% aftrekbaar ook niet-aftrekbare btw. btw niet aftrekbaar algemene regel.
Consultant
Wanneer zijn geschenken en gratis goederen btw en fiscaal aftrekbaar?
Ook dan blijft de btw aftrekbaar. De artikelen moeten wel een bescheiden waarde hebben voor wie ze ontvangt. Bovendien mag het niet gaan om verbruiksgoederen, zoals wijn, chocolade of champagne: die vallen namelijk onder de regeling van relatiegeschenken met geringe waarde.
kosten personal trainer aftrekbaar

Contacteer ons