relatiegeschenken aftrekbaar
BTW op relatiegeschenken aftrekbaar?
Om te voorkomen dat men elkaar te pas en te onpas buitensporige cadeaus schenkt, zijn er regels door de fiscus opgesteld rondom de aftrekbaarheid van relatiegeschenken. Vandaag geven we antwoord op vragen als Is de BTW op relatiegeschenken aftrekbaar? en Wat zijn de regels rondom relatiegeschenken.
pennen bedrukken 100 stuks
Relatiegeschenken, hoe zit dat fiscaal? Tips Advies Ondernemingsdatabank.
ELS Belgium nv Hoogstraat 139 Bus 6 1000 Brussel. RPR Brussel Btw BE 0436.181.878. Doorzoek alle adviezen. Fiscaal ideaal eindejaarsgeschenk. Koopt u een geschenk of geeft u een cadeaucheque? Over relatiegeschenken en fiscale addertjes. Niet-recupereerbare btw aftrekbaar voor de Belastingen?
pennen bedrukken 100 stuks
Wat zijn de fiscale implicaties van het geven van een relatiegeschenk?
Men moet wel kunnen aantonen dat de buitenlandse reis een duidelijk belang inhoudt voor de beroepsactiviteit. We willen er ook op wijzen dat relatiegeschenken gegeven in België aan buitenlandse klanten niet onder deze regeling vangen en dus slechts voor 50% aftrekbaar zijn.
kosten personal trainer aftrekbaar
Een fiscale kijk op relatiegeschenken Facc.
Relatiegeschenken die worden gegeven in het kader van buitenlandse zakenreizen zijn volledig dus 100% aftrekbaar. Het is niet van belang of ze in België dan wel in het buitenland werden gekocht. De relatiegeschenken die in België worden gegeven aan buitenlandse klanten, dus niet in het kader van een buitenlandse zakenreis, blijven dus slechts voor 50% aftrekbaar.
Goedkope relatiegeschenken
Zijn relatiegeschenken aftrekbaar? Wij zetten de 5 fiscale voordelen van relatiegeschenken op een rijtje Van Helden Relatiegeschenken.
Standaardregel voor btw aftrek bij relatiegeschenken. Voor relatiegeschenken geldt een standaard regel die voor iedere ondernemer van toepassing is. De kosten van een relatiegeschenk voor klanten en zakenrelaties zijn voor 50% aftrekbaar. De btw is in deze regel 100% aftrekbaar.
reporting
Actua fiscaal boekhoudkundig en sociaal.
Relatiegeschenken van meer dan 125 EUR enkel aan particulieren zijn voor 50% aftrekbaar, de niet-aftrekbare btw inbegrepen adm. De btw is niet aftrekbaar. Geschenken aan slachtoffers van een ramp zijn 100% aftrekbaar, de niet-aftrekbare btw inbegrepen. De btw is aftrekbaar cf.
De eindejaarperiode komt eraan! Eindejaargeschenken: reclameartikelen of relatiegeschenken? ConactaGroup.
Hier heeft de rulingdienst zich expliciet uitgesproken: deze geschenken maken reclameartikelen uit die 100% fiscaal aftrekbaar zijn als beroepskosten. De BTW op reclameartikelen is volledig aftrekbaar, terwijl de BTW op relatiegeschenken dit niet zijn. In het laatste geval wordt de vennootschap immers geacht de relatiegeschenken om niet te hebben weggeschonken.
Zijn relatiegeschenken 100% aftrekbare beroepskosten? Fiscaliteit Blog Oktav Live Boekhouden.
Volgens een beslissing van de administratie in 2014 kunnen aankoopkosten van promotieartikelen, die aan de klant meegegeven worden tijdens een commerciële actie, aangemerkt worden als aftrekbare beroepskosten. Dit betekent dat deze kosten 100% aftrekbaar zijn van de vennootschapsbelasting in tegenstelling tot de relatiegeschenken die slechts beperkt 50% aftrekbaar zijn in de vennootschapsbelasting.
Relatiegeschenken voor klanten en personeel: btw en fiscaal aftrekbaar?
Bovendien is er naast de fiscale aftrekbaarheid van personeels en relatiegeschenken, ook nog het btw-voordeel. Hoe dat juist in elkaar zit, lees je hieronder. Relatiegeschenken: btw soms aftrekbaar. Koop je relatiegeschenken aan, dan is de btw in principe niet aftrekbaar, of moet je dit later corrigeren.
Relatiegeschenken én promotionele artikelen fiscaal aftrekbaar?
Doosjes voor pennen. Multi functionele pennen. Relatiegeschenken én promotionele artikelen fiscaal aftrekbaar? Relatiegeschenken én promotionele artikelen fiscaal aftrekbaar? Is de BTW van een relatiegeschenk nu aftrekbaar? En wat is het verschil tussen de regels van aftrekbaarheid in geval van relatiegeschenken of promotionele artikelen?
Welke beroepskosten zijn fiscaal aftrekbaar? KBC Bank Verzekering.
Relatiegeschenken: kosten van relatiegeschenken zijn voor 50% aftrekbaar. Seminaries: als de uitgaven rechtstreeks verband houden met je beroepsactiviteit en noodzakelijk zijn voor een bepaalde techniek, mag je ze als beroepskosten aftrekken. Sociale bijdragen: de sociale lasten die je vennootschap betaalt op de bezoldigingen van personeelsleden vallen onder aftrekbare beroepskosten.

Contacteer ons